NIEUWS EN WEETJES

Oktober 2018

De brievenbus in actie!

De Brievenbus heeft in de zonnige dagen tijdens de zomer niet stilgezeten. In september is de brievenbus gestart in Almere Stad. Veel kinderen uit Almere Haven, Buiten en Stad hebben al hun toekomstdromen gepost in de brievenbus. Deze dromen zijn verbonden met passende partijen en initiatieven in de stad. Eind oktober zal de Brievenbus ook starten in Almere Poort.

De Brievenbus komt langs bij veel activiteiten voor kinderen en jongeren in de stad. Dan kun je meteen je droom posten. En wat zijn er leuke dingen te doen voor kinderen en jongeren in Almere! Een greep uit activiteiten waar je de brievenbus hebt kunnen zien: Burendag in buurthuizen, de Droomspeelbus, Voorleesochtend in de bieb, sportactiviteiten met de Buurtsportcoach, de Kermis, het Springkussenfestival, de Zeepkistenrace en Kidsproof.

Ontzettend veel mooie partijen en initiatieven in Almere zetten zich in voor kinderen en jongeren en organiseren mooie activiteiten in de stad. Van de buurtsportcoach tot de jongerenwerker en de activiteiten coördinator op jouw school. Ken jij ze al allemaal?

Heb je vragen over wat er mogelijk is voor de droom voor jouw kind? Partijen en initiatieven in Almere kunnen helpen bij het waarmaken van de dromen van kinderen en jongeren uit Almere. De Brievenbus biedt een overzicht over al deze mogelijkheden in Almere. Neem contact op wanneer je meer wilt weten!

Stockfoto Stad1.JPG


MEI 2018

De Brievenbus komt naar alle wijken van heel Almere!

In Haven is de Brievenbus van 'Als ik later groot' ben inmiddels bekend, dat betekent: tijd voor uitbreiding! Zodat alle kinderen uit Almere straks hun dromen kunnen waarmaken.

De Brievenbus zal vanaf juni starten in Almere Buiten. De Brievenbus maakt graag persoonlijk kennis met je. Op 12 mei staan we daarom op de  Meet&Greet in Almere Buiten. Het thema van dit jaar zal 'Jeugd & Veiligheid' zijn en er zullen leuke activiteiten te beleven zijn, ook kun je politievlogger Jan Willem ontmoeten!

We zien je graag daar!

Vanaf september komt de Brievenbus ook naar Almere Stad, houdt de site in de gaten voor meer info...

 

FEBRUARI 2018

OpgroeieN in almere haven

Op woensdag 13 februari 2018 werd in het Corrosia Theater In Almere Haven de tussenstand van het project Als ik later groot ben... gedeeld. We bekeken samen wat opgroeien in Almere Haven betekent. Sarah Sylbing, de maakster van de documentaire ‘Schuldig’, presenteerde deze middag en sprak met jongeren uit Almere Haven. Er werden verhalen uit de brievenbus verteld en de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. 

Als ik later groot ben gaat door met het verzamelen van de dromen van jongeren uit Almere Haven. Ondertussen wordt er op gebiedsgerichte wijze een start gemaakt in de andere stadsdelen, te beginnen in Almere Buiten.

2K0A7253.jpg

 

JANUARI 2018

FRIS HET NIEUWE JAAR IN

De brievenbus is al bijna niet meer weg te denken uit Almere Haven. Ondertussen hebben al veel ouders, kinderen, juffen, meesters en andere belangrijke mensen rondom kinderen ons leren kennen. Veel mensen komen met vragen voor hun kinderen naar ons toe, dat vinden wij erg fijn! Om wat meer de tijd te hebben om je vragen te stellen en te weten te komen wat er allemaal mogelijk is voor je kind in Almere, worden er koffieochtenden op de basisscholen georganiseerd. Tijdens deze ochtenden kunnen we onder het genot van een lekker kopje koffie of thee in gesprek gaan! Kijk rechts onder het kopje 'Evenementen' wanneer wij langs komen op jouw basisschool!

Als ik later groot ben 00029.jpg

 

NOVEMBER EN DECEMBER 2017

dE BRIEVENBUS OP JOUW SCHOOLPLEIN!

Alle scholen in Almere Haven

De brievenbus bakfiets fietst door de wijk

Misschien heb je de rode brievenbus bakfiets al wel eens zien rondrijden door Almere Haven. Dat kan goed kloppen want de bakfiets is on tour! In de maanden november en december is de fiets naar alle schoolpleinen in Almere Haven gefietst. Daar ging de brievenbus in gesprek met ouders en kinderen. Zo leert de brievenbus de buurt goed kennen en leert de buurt ook de brievenbus kennen! Veel mensen uit Almere Haven weten nu dat je met al je vragen bij de brievenbus kunt aankloppen. Dus mocht je met een vraag zitten, vul dan het formulier in op deze Website of stuur een berichtje naar de brievenbus telefoon: 

 06 - 40 18 85 36

 

11 NOVEMBER

Sint Maarten

BUURTLOKAAL DE WERVEN

Toekomstdromen op de 11E van de 11e

Op 11 november was het weer eens gezellig druk in Almere Haven. Overal gingen kinderen en hun ouders de straat op met hun lampionnen. Daar wilde de brievenbus natuurlijk bij zijn. Dus hop, een lampion geknutseld en lichtjes op de bakfiets. Om alle kinderen te vertellen waar je met jouw vragen terecht kan als je een steuntje in de rug nodig hebt. Door je vraag in de brievenbus te posten, zorgen wij ervoor dat je uitkomt bij een van de mooie oplossingen die er in Almere Haven zijn. Sporten via het Jeugdsport- en Cultuurfonds, een laptop met hulp van Fonds Bijzondere Noden of een maatje van de VMCA. Samen zorgen we ervoor dat ieder kind zijn of haar toekomstdroom kan waarmaken!

 

 

27 SEPTEMBER

KICK-OFF ALS IK LATER GROOT BEN

THE GREEN STORY

Van piraat tot brandweerman: VEEL DROMEN BIJ HET SPRINGKUSSENFESTIVAL

Wat wil jij later worden? Wij willen dat alle kinderen in Almere hun dromen kunnen najagen en talenten kunnen ontplooien. Oók de 7400 kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Daarom start Als ik later groot ben…. In de ‘Als ik later groot ben-brievenbus’ kan iedereen zijn of haar toekomstdroom posten. Daarna gaan we samen met de kinderen en jongeren kijken wat zij nodig hebben om dat waar te maken.

Op 27 september trapte Wethouder de Jonge het project af in Almere Haven: Zij deelde haar toekomstdroom voor Almeerse kinderen en jongeren en postte de eerste brief in de ‘Als ik later groot ben-brievenbus’.In Almere is er voor ieder gezin ondersteuning als dat nodig is. Maar veel mensen weten niet wat er allemaal is. Het is ook niet altijd duidelijk waar mensen terecht kunnen met hun vraag of verzoek. Tijdens de opening werden daarnaast de mensen en organisaties in het zonnetje gezet die zich al jaren inzetten om Almere Haven een mooiere plek te maken. 

 

 

20 SEPTEMBER

SPRINGKUSSEN FESTIVAL

ALMERE HAVEN

Van piraat tot brandweerman: VEEL DROMEN BIJ HET SPRINGKUSSENFESTIVAL

Het team van 'Als ik later groot ben..' was op woensdagmiddag 20 september aanwezig bij het grootse Springkussenfestival, waar Jumping Almere weer voor diverse attracties had gezorgd. Wij gingen op zoek naar de toekomstdromen van de jonge aanwezigen en wat een geweldige verhalen kregen wij terug. Van kapster tot brandweerman, van voetballer tot vlogger. Sarissa van 6 jaar had misschien wel het meest indrukwekkende verhaal: 'Ik wil piraat worden, want ik vind het leuk om op een groot schip te varen.'

Nieuwsbrief

Wil jij betrokken blijven en de voortgang volgen van de brievenbus?

Geef je dan op voor de nieuwsbrief en ontvang de updates over het project!

 

Voornaam en achternaam

 

EVENEMENTEN

12 mei

Meet&Greet

Rio de Janeiroplein, Almere Buiten

 

14 maart

Koffieochtend

Basisschool de Polderhof

14 februari

Koffieochtend

Basisschool de Flierefluiter

13 februari

Bijeenkomst 'Opgroeien in Haven'

Corrosia Theater Almere Haven

6 februari

Koffieochtend 

Basisschool de Loofhut

8, 15, 18 december

De brievenbus op het schoolplein

DE FLIEREFLUITER (8 dec)
DE ARK (15 dec)
DE REGENBOOG (18 dec)

4-5 december

Fotohokje

DE MEERGRONDEN

 

24, 27, 28 NOVEMBER

De brievenbus op het schoolplein

DE AQUAMARIJN (24 nov)
DE KLAVERWEIDE (27 nov)
DE POLDERHOF (28 nov)

22 NOVEMBER

hAVENBREED

THE GREENSTORY

11 NOVEMBER

SINT MAARTEN

BUURTLOKAAL DE WERVEN

 

6 OKTOBER

LEEFSTIJLMARKT

CORROSSIA ALMERE HAVEN

27 SEPTEMBER

KICK-OFF

THE GREEN STORY