Direct naar paginainhoud
Oops, an error occurred! Code: 20240624204946833d58df

Scouting Cornelis Lelygroep Almere

Scouting voor jong en oud.

Illustratie bij Scouting Cornelis Lelygroep Almere
kosten: Gratis proefles, Mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur / leeftijd: 4-6, 6-8, 8-10, 10-12, 12-14, 14+, volwassenen

Wat is Scouting nu precies? 
Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Van bever tot roverscout
Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij onze Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.

Scoutingtradities
Iedereen kent het wel, de tradities van Scouting. De Scoutfit, het hijsen van de vlag en de verschillende kreten bij bijvoorbeeld het openen en sluiten. Al deze gebruiken hebben een bepaalde betekenis en horen bij Scouting. De gebruiken samen vormen een geheel, ze kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze horen bij elkaar en vullen elkaar aan. Net als iedere Scoutinggroep hechten we waarde aan deze gebruiken, maar we interpreteren ze wel op een moderne manier.

Lid worden
Laat je uitdagen en ontdek Scouting bij de Cornelis Lelygroep! Al vanaf 5 jaar is er bij ons heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom als vrijwilliger.

De Cornelis Lelygroep biedt landscouting, waterscouting en scouting voor kinderen met een beperking Binnen onze Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5 tot 7 jaar7 tot 11 jaar11 tot 15 jaar15 tot 18 jaar en 18 tot 21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan vind je bij ons een uitdaging! Ga aan de slag als vrijwilliger of blijf betrokken als plusscout.

Informatie over het lidmaatschap
Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Cornelis Lelygroep kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na *aantal* keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende
- Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid,
dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
- Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
- Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Bezoek adres:

Het Lelybivak (landscouts)
Scoutingpad 6
1351GN Almere

De Stormring (waterscouts)
Sluiskade 21
1353BT Almere

Organisatie
Scouting Cornelis lelygroep Almere
Stadsdeel en adres
Almere Haven
(Start-)datum
zo 1 januari 2023
Einddatum
zo 31 december 2023
Deze activiteit is elke zaterdag
in de 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, laatste week van de maand.
Kosten
Gratis proefles, Mogelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur
Direct mailen
penningmeester@cornelislelygroep.nl
Naar de website
https://cornelislelygroep.nl/